vrijdag 12 augustus 2011

Vakantie in aantocht


Terwijl bijna iedereen de zomervakantie begint af te sluiten, zijn wij nog maar net begonnen met vakantieplannen. Eind september trekken wij naar Frankrijk. Met de TGV dan nog wel, want de trein is altijd een beetje reizen !

Een tijdje geleden kochten we deze Ikea-kinderstoel, niet met de bedoeling deze in huis te gebruiken ( we hebben nl een trip-trap) maar wel om te gebruiken tijdens uitstapjes en reizen. Handig in en uit elkaar te klikken, ideaal dus. MAAR die stokken zijn zo onhandig, je kan dat niet deftig vasthouden. Dus een zakje dan maar.

Het stofje komt eveneens uit de Ikea en brengt me onmiddellijk in vakantiestemming. Ik denk dat ik ongeveer dezelfde handleiding gebruikt als Missy N voor haar laptop-hoes. Ik stak er wel nog draagbandje tussen.
Oorspronkelijk wou ik de linten in de andere richting, maar de koker was al gestikt en ik was te lui (!) om dit los te maken.
Gelukkig is het zo ook nog praktisch, misschien zelfs nog beter dan mijn oorspronkelijk plan!


Bij ons vakantiehuis is er ook een zwembad. Dus zoonlief had dringend een badjas nodig. Van een vriendin kreeg ik dit patroon. De badjas is eigenlijk nog niet helemaal klaar. Ik zou nog een belegje moeten instikken, maar zoals je kan zien is ze al in gebruik.
De badjas van de vriendin zag er ongetwijfeld veel beter uit, maar ook hier was ik weer te snel. Ik volgde absoluut niet de meest logische manier om het geheel in elkaar te krijgen, maar deed gewoon eerst wat ik het leukste vond. Niet al te verstandig. Maar hé hij is er alleszins tevreden mee!


3 opmerkingen:

 1. Die hoes om die stoelpoten in te stoppen: goed gevonden! Want hier slingerden die indertijd altijd rond in de kofferbak. Leuk stofje!
  De badjas is ook heel mooi! Goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons hetzelfde probleem, van links naar rechts in de auto met die poten... Misschien even een minitutorial? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lily, ik zal daar eens werk van maken vandaag ! Speciaal voor jou ;-)

  BeantwoordenVerwijderen