maandag 2 november 2015

#hetkanookanders

 Volgens Instagram mocht ik 47 weken geleden mijn Silhoutte Cameo ontvangen. Voordien keek ik dagenlang filmpjes en voorbeelden van wat je ermee kon. Maar zou ik het voldoende gebruiken? Ik waagde het erop. 
Heel snel ging ik aan de slag, met behulp van Youtube-filmpjes, maar de Cameo bleef toch meestal in de kast. Echt ver ben ik er niet mee geraakt. Ik zag er tegenop om al die verschillende opties te testen en uit te zoeken hoe het programma eigenlijk werkt. 

Ondertussen bleef ik vol verbazing op facebook alle maaksels bestuderen. Was er nu maar eens iemand die mij alles gewoon kon tonen, Zo eens alle opties overlopen, dan zou het wel lukken...

Vorige week was het eindelijk zo ver ! Ik volgde bij Femma Westrem een éénmalige workshop; BASIS, perfect voor mij! Al wist ik hier en daar al iets, maar toch een goede uitleg kan nooit kwaad.Een dolenthouiasme lesgeefster, legde de kneepje van het vak uit. Blijkbaar had zij ongeveer evenlang haar Cameo als mij, maar het was duidelijk wie al het meest had geoefend ! 
Gelukkig volgde ik een workshop, want YOUTUBE had toch niet alles correct aangeleerd, zo bleek. De echte tips en tricks krijg je daar toch niet te zien. 
Ik ging alvast naar huis met een eerste probeersel van meerkleurige stickers. De ene al met meer succes dan de andere. 
Eerste meerkleurige stickers

Vandaag mocht mijn Cameo nog een val stal, om hard te werken. Ik bedacht dat het beter zou zijn om toch wat te oefenen, anders is de workshop voor niets geweest. Het fluo-hesje van zoonlief werd verder gepimt, maar daar was de kleinste van het huis niet mee akkoord, dus ook haar hesje werd bekleefd met reflecterende flex.

Fluo hesje pimpen ²
Klaar voor een nieuw werkjaar. 

Mijn saaie agenda voor volgend jaar viel plots op, die werd ook aangepakt. Ik probeerde onmiddellijk ook uit hoe je nieuwe lettertypes moet toevoegen, want ik het programma zitten er niet echt veel mooie. Het meisje bleek niet zo makkelijk te traceren, de kleine pluisjes zien er niet zo goed uit. Maar ik ben tevreden voor een beginneling. Maar het allerbelangrijkste:  Ik maakte nieuwe labels !! Kaartjes om aan mijn zelfgemaakte spullen te bevestigen.

Ik leerde eindelijk hoe ik de flock nu moest snijden met de Cameo. Niet zoals ik het deed, dat was duidelijk. 
Wat een gemak nu. Ik legde mijn flock gewoonweg verkeerd op mijn snijmat, waardoor mijn mesje het extreem moeilijk had. Maar ook ik mocht alle kleine deeltjes puzzelen. Niet nodig, zo blijkt.  Gelukkig :-)

Dat er aan de voorkant een drager is bevestigd die ik niet gebruikte, had ik nog nooit bij stil gestaan. Dat het heel eenvoudig op te lossen is door de tekening te spiegelen, nog minder. 

Alleen al voor DIE tip, had ik de workshop gevolgd. Vanaf nu zullen de zotste dingen geflocked worden ! En zeggen dat ik al die jaren alles met de hand knipte.
#hetkangelukkigookanders


2 opmerkingen:

  1. Die Cameo is een zalig ding! Ik weet zeker dat ik er ook nog de helft niet van begrijp, maar ben er toch superblij mee.

    BeantwoordenVerwijderen