zaterdag 19 maart 2016

Het is hier alweer veel te stil geweest. Een aantal maanden geleden heb ik beslist mijn blog opnieuw
leven in te blazen. Ik was gemotiveerd had veel plannen, maar van die plannen kwam er niet teveel
in huis. Niet dat er niet veel werd genaaid, maar online plaatsen dat stond onderaan op mijn to-do-
lijst.

Men zegt soms : het is stilte voor de storm? En een storm daar zit ik wel midden in.  Ik besliste om toch zelfstandige in bijberoep te worden. Ik dacht dat het niet veel ging inhouden, want de dingen die ik wou gaan doen, deed ik toch al. Ik gaf al lessen ( via Femma). Ik naaide al heel veel, … Maar ik, zou ik niet zijn als ik mij daar niet voor 100 % zou in smijten. Ik wou het goed aanpakken, ik had goeie ideeën en die ideeën worden met de dag grootser. Was het niet dat de man des huize mij hierin extra stimuleerde, dan zou alles misschien  ‘rustig’ blijven, maar zou ik blijven tobben op wilde plannen. Gelukkig is hij daar om te zeggen ‘ probeer het gewoon’.  Waar ik vaak bij wilde plannen blijf hangen, geeft hij mij het nodige duwtje om die plannen heel erg concreet te maken.
Ik zocht naar een oplossing om zelf mijn naaiworkshops te geven. Ik heb niet echt de ruimte om dit
thuis te doen. Ik droom ervan om ooit een eigen plaatsje te hebben, maar voorlopig vond ik een geschikte locatie. De eerste workshops liggen vast, de eerste inschrijvingen zijn genoteerd. Maar er zijn nog wel enkel  plaatsen vrij.


Nadat ik mijn eerste bestellingen had afgewerkt, merkte ik dat de frustratie opliep. Ik was net zo goed bezig en mijn naaigaren was net op, ik kon pas 2 dagen later in de winkel geraken, ik had net niet genoeg paspel om mijn volgend dekentje af te werken, … Al lachende zei ik ‘ ik zou beter zelf een winkel beginnen’. Ik heb het altijd al leuk gevonden om veel voorraad te hebben, maar wat ik nodig had, had ik toevallig toch nooit in huis. Ik begon rond te kijken en zo kon ik een aantal zaken in grotere hoeveelheden kopen, maar ik ging dit nooit allemaal zelf kunnen opgebruiken?

Alweer was de man des huize daar om me te helpen: ‘Je kan het gewoon meenemen naar jouw lessen? Er zullen toch nog naaister zijn met hetzelfde probleem. En ondertussen zal ik een mini-webshop voor jou bouwen’ Dus ja hij komt eraan, eentje waar je enkel fournituren kan aankopen, eentje waarin enkel de dingen komen die ik ook zelf gebruik, eentje met liefde voor de materialen;  Wat was ik blij toen ik mijn eerste doos met al die vrolijke kleurtjes opende.

Dus de laatste weken zijn er heel wat dingen voorbij gekomen heel wat zaken die  ik heb moeten beslissen, een klein storm, maar wel een heel erg leuke en spannende. Niet eentje die slecht afloopt, maar eentje die nieuwe mogelijkheden opent voor mij.

2 opmerkingen: