donderdag 14 maart 2013

Babynestje² & Babynestje³

Zwangere vriendin n° 1 is superfan van Peeps. Na het zien van mijn eigen babynestje wou zo er dolgraag ook eentje. Ik beloofde haar plechtig dat ik dit voor haar zou maken. Tijdens haar zwangerschap mag ze niet werken en besloot ze ook een nieuwe hobby te starten. Ze kocht een naaimachine en ging zelf aan de slag. Even dacht ik dat ze zelf haar eigen nestje zou maken, maar uiteindelijk zag ze het toch nog niet zitten. Dus ging ik voor haar aan de slag. 
De kleuren zijn veel feller , maar met het sneeuwweer zeer moeilijk  vast te leggen. Zwangere vriendin n° 2 is zelf ook naaister. Ze wou zo graag ook een babynestje naaien, maar het lot besliste hier anders over. Vanaf haar zesde maand zwangerschap verplichte platte rust !  De hel als je het mij vraagt ! 
Ze besloot dan maar zo'n nestje te maken, nadat ze bevallen was, want dan kon ze eindelijk weer bewegen ! Zeer straffe doelstelling als je het mij vraag, zo net na je bevalling en met een kleine pruts in huis! Een doelstelling die achteraf ook niet echt haalbaar bleek. 

Gelukkig besloot ik haar te helpen en eentje als cadeautje te maken. Al heb ik me nog mogen haasten, want kleine Gust werd 3 weken te vroeg geboren, op de dag van de liefde.
Gezien de drukke agenda hier en de afstand zat het er niet in om snel op babybezoek te gaan, dus werd alles in een postpakje verzonden.
Gust zijn allereerste post ! Ze waren zo tevreden dat ze er een hele fotoreportage van maakte. 

Gezien de tijdsdruk, moest ik het doen met de dingen die ik in huis had. De buitenste stof is dezelfde als van mijn eigen nestje ( gelukkig wist ik dat ze deze mooi vond) De binnenkant oranje bolletjes ( ook hiervan wist ik dat ze het mooi vond :-) ). Ik had maar 1 rits in huis en geen bijpassende knopen, dus het werd de 'eenvoudige versie' al vind ik de versie met 2 ritsen veel makkelijker om te maken. Minder prutswerk ! Ondertussen is Gust al een maand aan het genieten van zijn eigen nestje. En hij is er overduidelijk zeer tevreden mee. Stiekem wil ik met dit sneeuwweer ook wel zo'n nestje, lekker warm en knus.

Puntje 3 van mijn to do lijstje kan dus ook geschrapt worden, 2 keer zelfs! Nog 2 te gaan  en nog 5 weken de tijd !
Zelf zo'n nestje maken ?  Kijk snel op mijn 'MAAK HET ZELF!' pagina

8 opmerkingen:

 1. Zie dat ventje eens gelukzalig lachen in zijn nestje...zo content!
  ....ge zou d'r zelf terug een babietje van willen worden....:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. MOOI!
  Ik heb toevallig een geboortekaartje gekregen van een Gust die ook geboren is op 14/02/13, is dit geen toeval?
  Of zou het dezelfde Gust kunnen zijn? Dat zou 'te toevallig' zijn zeker?!
  Groetjes,
  Nancy (Stikplezier.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een kaartje met zeer veel voornamen op ? Mama en papa hebben beiden een 'voornaam' als familienaam.

   Verwijderen
  2. Hi, hi, het zal dan toch een andere Gust zijn, op het kaartje staan 3 kikkers. Het zou 'te' toevallig geweest zijn.

   Verwijderen
 3. Héél mooie nestjes! Ik ben al eens gaan kijken naar de handleiding om zelf zo'n nestje te maken. Die dons die erin moet, waar haal je die?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Emma en mona kocht een goedkoop donsdeken in Ikea ( 3 euro )
   Ik kocht wattine in de veritas ( denk 15 euro de meter ) Haar oplossing is dus wel een stuk goedkoper ;-)

   Verwijderen
  2. Bedankt voor het antwoord!

   Verwijderen