dinsdag 12 maart 2013

Ontdekking van het jaar ...

Zes jaar moest ik erover doen !! ZES JAAR !! Zolang heb ik mijn ' nieuw machien', en pas nu ontdekte ik dat ik ook een stretch steek heb. Maar dat :ligt volkomen aan mezelf. Handleidingen zijn er om direct in de papierbak te dumpen OF in het beste geval 'veilig' op te bergen bij het garantiebewijs. Maar ze ooit lezen, dat zit er hier meestal niet in. 
16 steken heb ik op mijn machine, en geen enkele weet ik echt waarvoor ze dienen. Hoogtijd om dat eens verder uit te zoeken, want wie weet doe ik nog super ontdekkingen. Ik hoop dus op de tweede optie wat betreft de handleiding. 

Per toeval ontdekte ik dus vorige week mijn stretch-steek ! Tricot naai ik normaal met een lichte zigzagsteek, maar hier bleek het niet sterk genoeg te zijn voor mijn stoere bink! De overlock wordt hier ook soms boven gehaald voor tricot, maar die werkt voorlopig niet meer zo goed, aangezien het al een oud beestje is. Vooral de vierde draad blijft wel eens haperen, waardoor ik hem meestal enkel gebruik om te overlocken. Hij moet  dus dringen eens op onderhoud, want blijft voorlopig vooral in de kast staan! En laat ons zeggen dat hij daarvoor eigenlijk niet aangekocht werd. 

Het voorlopig laatste babycadeautje werd met mijn nieuwe stretch-steek vervaardig. Al weet ik niet of ik het zal volhouden. Maar ik heb hier nog ander werk aan de winkel. Ik zou graag binnen 5 weken ook een  extra kamer hebben in ons huis, en daar is nog wel even werk aan :-) 

Die stretch-steek dus :  Amaai ik ben fan. Zo mooi, properkes en degelijk afgewerkt  ! 
Nummer 12 op mijn machine dus. Wie me kan helpen bij de andere steken, ga gerust uw gang. Behalve 1-2 -3 & 12 weet ik dus absoluut niet waarvoor ze dienen. 

Nog maar eens maakte ik het kruipakje uit Ottobre. De maten komen echt niet overeen met onze maten. Het valt exact een maat groter dan de maten hier. Met de overschot van Hamburg Liebe stof  : Kroko loves Peeps. Ik hou zo van deze stof !

5 opmerkingen:

 1. euh... ik dacht net dat steek 9 een stretchsteek is?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de linkse van de 2 he, die met de 3 streepjes boven elkaar.

   Verwijderen
  2. verder: 3 is blinde zoom
   4 is een griekse steek: decoratieve steek voor stretchstoffen en gebreide stoffen
   en 12 is een gesloten overlocksteek.

   Verwijderen
 2. gesloten overlock steek dus ! Het werkte perfect :-)
  bedankt !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik haalde mijn info van hier
   http://1.bp.blogspot.com/_5m4TkyWx0QM/TC8myXfO3TI/AAAAAAAACE0/1UabfJjbXuU/s1600/DSC_0006_2.JPG

   Verwijderen