maandag 17 juni 2013

de zoveelste kroon tutorial

Hier, hier , hier en hier  zijn al mooie exemplaren te vinden,  toch ga ik aan het www nog een extra tutorial voor een verjaardagskroon toevoegen. 

Ik krijg vaak reacties op de verjaardagskronen die ik maak, telkens als ik eentje klaar heb, komt dan ook minstens één keer de vraag of ik er nog eentje wil maken voor een toekomstige jarige ! Vandaar dat ik er al heel wat maakte. 

Telkens doe ik ook een poging om een tutorial te maken, maar na een tijdje geef ik het op om foto's te nemen, want er zijn er al zoveel. Mijn tutorial bleef dus achterwege. Dankzij de reactie van een aantal volgers, vond ik toch de moed om eraan te beginnen. 

Ik doe het met de foto's die ik in al die tijd heb genomen en bewaard heb ( dit laatste blijken er helaas niet teveel te zijn :-s ) 
De benodigdheden kan je terugvinden op het patroon.
WERKWIJZE : 

 1. print het patroon en kleef de 3 stukken aan elkaar.
 2. teken het patroon over op het stuk vilt en knip het uit.


  Teken het patroon nogmaals over op het stuk stof. Vouw hiervoor eerst het patroon om op de "stoflijn" .
  Het stofstuk is ongeveer 4 cm smaller dan het vilten kroontje. 3. Spelt en stik de VELCRO 2 vast op de binnenkant van de kroon. Op de aangeduide plaatsen. Deze 2 stukjes zijn ongeveer 7 cm.
 1. Spelt het stofstuk op de goede kant van de vilten kroon. De onderkant van de stof moet 2 cm van de onderkant van de vilten kroon komen.
  Je kan het stofstuk ook bekleven met vliesofix, maar dat is eigenlijk niet nodig. Veel kopspelden gebruiken is de boodschap.
  Let op de opgestikte velcro zit aan de achterkant, dus niet onder de stof ! 


 2. Zet je steek op de grootste zigzagsteek ( hier 5 ) en je steeklengte op 0.5.
  Zigzag de stof vast op het vilt, het midden van je voetje komt op de rand van de stof. Ga helemaal rond.
 1. Spelt en stik de andere stukken VELCRO 1 op de goede kant van de kroon op de aangeduide plaats. Deze 2 stukjes zijn elk ongeveer 10 cm groot. 

 2. Kies een siersteek uit en een ander kleur garen. Stik onderaan de kroon op 1 cm van de rand de siersteek.
  Bovenaan kan je eventueel ook een siersteek geven, op persvoetbreedte van de rand.  3. Knip of koop 10 viltrondjes in verschillende kleurtjes met een diameter van 5 cm. 
  Versier elk rondje met een siersteek in contrasterende kleur.  4. Knip de cijfers van 1 tem 9 uit in flockfolie en strijk deze op het midden van de vilten rondjes.  5. Kleef de velcro rondjes op de achterkant van de viltrondjes ( Let op dat je 1 kant van de velcro gebruikt) Kleef de andere kant van de velcro op het merkje op de kroon. 

  Wanneer je kiest voor drukknoopjes; naai deze dan op de achterkant van de viltrondjes en ééntje op het merkje van de kroon.


11 opmerkingen:

 1. Schitterend, ik ga me er eens aan zetten. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan, geef gerust feedback, want nogal snel gemaakt ;-)

   Verwijderen
  2. Hé, ik maakte zopas een kroontje (morgen op blogje). Het zit goed in elkaar én het is een leuke kroon mààr ofwel heb ik een kindje met een super dit hoofd ofwel is dit kroontje maar tot een jaar of vier - heb je die al voor grotere kinderen gemaakt? Stan past er nu net in, ik betwijfel of het volgend jaar nog zal lukken. En voor je in paniek uitbarst: het is echt een schone kroon en ja, mijn zoon heeft nen dikken kop ;)

   Verwijderen
  3. ?? De kroon is toch 60 cm, daar kan zelf een volwassenen in?! Je moet de velcro dan wel tot het uiterste plakken, Achteraan zie je dan wel de velcro natuurlijk.
   Ik hoop dat jouw zoontje niet zo'n reuze hoofd heeft?

   Wel héék benieuwd naar jouw resultaat en feestvarkentje !

   Verwijderen
  4. Ik mat deze morgen mijn kroon nog eens, die is korter (vermoed dat er iets fout gegaan is bij het printen). Maar mijn zoon heeft wel een heel dik hoofdje ;) Ik moet tshirts en dingen-over-de-kop altijd aanpassen voor hem.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, hier ga ik me eens aan wagen. Dikke vilt--> over hoeveel mm spreken we dan? 2mm, 4 mm ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel ik weet het niet goed; heb er nu geen meer liggen. ik denk 4 mm. Ik koop de mijne altijd in de banier en daar hebben ze maar 2 maten. Dik of dun ;-)

   Verwijderen
 4. Kroontje gemaakt en goed gelukt, me happy! www.madebymoetie.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen