maandag 26 mei 2014

Lena


"Zelfgemaakte kleertjes"  een boek waar ik heel veel lof of hoorde in blogland. Ik twijfelde  om het boek aan te schaffen. Zal het weer het zoveelste boek worden, waarvan ik dolenthousiast ben, maar uiteindelijk zonder er iets uit te maken in de kast vliegt. Dat ik er vervolgens regelmatig weer uit haal en denk "ooh dat ga ik maken" , een nieuw project op mijn ellenlange to-do-lijst ?! Een lijst die  sneller aangroeit dan ik ooit kan afwerken? Ik besloot om het te laten voor wat het was. 
Tot dit boek plots in de bibliotheek op mij lag te glimlachen, dit was een voorteken. Ik nam het mee, mocht het één maand lenen, verlengde dit nog eens en betaalde nog eens een fikse boete, vooraleer ik nog maar de tijd vond om het te openen. Maar niet zonder resultaat !
Ik nam de tijd, nam een aantal patronen over en bracht het terug , hopend dat  het geduld van een andere naaister niet te lang op de proef werd gesteld. 

Ik maakte het Lena rokje, met een prachtig resultaat! Op vraag van iemand. Met een klein beetje spijt dat het niet voor dochterlief is, er volgen er dus ongetwijfeld nog.
Ik maakte het met strikje, maar besloot dat dit compleet overbodig was. HET rokje was al perfect zonder. In plaats van de elastiek zoals beschreven in het boek, gebruikte ik die met de knoopjes. Welbekend uit de meeste kinderkleding, en zelf heel erg fan van, wegens kinderen zonder poep !
5 opmerkingen:

 1. Mooi!
  (Je moet eens de tweede te pakken zien te krijgen, die vind ik véél mooier dan de eerste)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtig rokje! ik ga bij ons in de bib ook eens kijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kopen ... Ik heb ze allebei en er staan pareltjes in ... En nr drie is in de maak

  BeantwoordenVerwijderen