zondag 5 juni 2011

tuinbroek # 2


Na het maken van het tuinbroekje voor fan n° 250 besloot ik ook mijn zoontje te trakteren op ook zo'n pakje. Ik had speciaal voor hem de olifantenstof besteld bij vermiljoen.
Zoonlief is nogal aan de grote kant, dus besloot ik een pakje te maken op de groei, zodat hij het zeker de hele zomer kon dragen; het werd maatje 92. Helaas overschatte ik zoonlief en is het véél te groot. Volgens de papa is hij net een meisje met de tuinbroek aan. En ja ik geef toe, het lijkt inderdaad wel een beetje op een kleedje.
Geen tuinbroek dus voor zoonlief, gelukkig heb ik nog wel andere leuke stoffen liggen die omgetoverd kunnen worden in zo'n pakje. Deze zal alvast een andere bestemming krijgen.

Meer succes had ik bij het maken van een tas voor mezelf. Het 10° puntje van mijn 10 in 11- projecten. Aangezien ik begin deze maand een handtas kocht bij het paleis, hoefde ik geen echte handtas meer. Wat ik wel nog echt nodig had was een tas waar veel in kan, om bijvoorbeeld te gaan logeren, of te gaan zwemmen. Ik maakte de reversible bag . In blogland zag je ze wel al vaker verschijnen, maar na het zien van haar exemplaar werd de knoop doorgehakt. Ik kocht stof in de Ikea en hergebruikte knopen van mijn oma.
De handleiding is heel simpel, maar je moet ze wel volgen, iets wat ik in eerste instantie niet deed. Al snel bleek het niet goed te komen en moest ik alles losmaken en opnieuw beginnen.


3 opmerkingen:

 1. Amai, nog maar halfweg het jaar en al je puntjes al af kunnen strepen. Ik heb nog meer werk...

  Leuke stofjes voor de tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, neen hoor, ik heb nog wel een aantal projecten te gaan hoor. Het was mijn 10° puntje dat ik had vooropgesteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie tas geworden en handig dat je er een sluiting met een knoop op hebt gezet. Veel plezier met gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen