donderdag 7 februari 2013

Mike , de Ridder

Dinsdagavond las ik dat zoonlief naar zijn eerste carnavalbal moest. Vrijdag al op school. 
Elke ouder zou zeggen : deuh ! Maar ik ben dat nog niet gewoon, al die school dingen. Ik ben al lang weer blij dat ik weet wanneer de vakanties vallen. 

Zoonlief moet dus morgen verkleed naar school. Dat zijn helaas 2 dingen die niet goed samen gaan. 
Voor zijn geboorte kreeg hij al eerder een prachtig schapenpakje cadeau. Maar hij heeft het nooit willen dragen. Dus we hadden een plan nodig:  hij mag kiezen.

eerst wou hij Kamiel zijn, dan Victor ,... Help hoe ga ik dat maken. Maar gelukkig besloot hij snel dat hij 'Mike de ridder' wou zijn ! Oef, dat lijkt me haalbaar. "Met paard ! " 

Ik snelde  naar de Sleepstraat om een stuk blauwe fleece. Voor de rest zou ik wel wat zoeken in mijn eigen voorraad, want dat is wel wat. 

Ik surfte wat rond en vond wel wat leuke ideetjes.  In mijn hoofd zag het er al prachtig uit, helaas is het resultaat wat minder. "Makkelijke projecten" zijn hier meestal niet zo'n succes. Ik denk niet genoeg na en doe maar wat; hier dus ook weer. Ik knipte onderaan wat ridderlijke hoeken uit, maar had verder niet echt een plan. Slecht plan dus !
Ik vergat hoe een hekel ik heb aan biaislint. Het is wel leuk, want je stof is mooi afgewerkt en het geeft een leuk effect met de verschillende kleurtjes. Maar je moet ZOVEEL GEDULD hebben, toch als je het mooi wil afwerken. Dat geduld ontbrak en de mooie afwerking dus ook ... 

De helm liet ik achterwege, wegens gebrek aan het juiste materiaal. Helaas. Maar niet zo erg, want hij zou dat ding toch maar 2 seconden op zijn hoofd hebben. Een paard en zwaard werden wel gemaakt. 
Ridderlijk genoeg voor mij. Maar volgend jaar begin ik er eerder aan, of koop ik iets ! 


Ridder zijn, dat is fijn ! 

Ik kan je nu al op een blaadje geven, dat mijn ridder zijn kostuum morgen toch niet zal aandoen ! Hopelijk maakt het paard het goed en kan ik hem hierdoor overtuigen. Morgen te paard naar school !Ok, ik had ongelijk. Hij was enthousiast !

Al begon het met : Maar ik wil een echt paard, met pootjes !!

Eens in de klas aangekomen was zijn enthousiasme over en moest zijn ridderpak alweer uit. Hij heeft het toch 5 minuten gedragen. Langer dan ik had verwacht! Juf Leen zal hem wel nog overtuigen om het straks nog eens aan te doen. Zijn paard mocht alvast bij Dikkie Dik slapen, wat meteen een schot in de roos was voor zijn enthousiase !! 

3 opmerkingen: