woensdag 8 mei 2013

Meisjes en hun kleerkast.

Patroon: Made by Rae
Stof : Ifi Baby

Wat had je nu gedacht dat ik mijn kleine meid niet zou verwennen met een heleboel eigen kleertjes?
Gelukkig heeft ze nu al een REUZE kast, want ik vrees dat het zal nodig zijn in de toekomst. Voor meisjes zijn er zoveel makkelijk en leuke dingen te maken. Je hebt vaak weinig stof nodig en het is in een wip klaar! 
Tijdens mijn zwangerschap heb ik me toch al eens laten gaan. Enkele kleertjes werden al gemaakt. Je ziet het, putje winter en ik dacht aan zomerkleedjes !
Er staat nog een heleboel op mijn verlanglijstje!  Helaas had ik op het einde de fut niet meer om nog dingen te maken, maar een heleboel leuke stofjes liggen hier nog te wachten op haar ! 
Dit kleedje is naar het bekende patroontje van Made by Rae. Ik ben zo'n fan van dit modelletje en maakte het al verschillende  malen als cadeautje. Van het stofje had ik nog restje over dat ik voor mezelf zou gebruiken. 
Deze versie blijft wel mijn favoriet !!

patroon : Mme zsazsaEen A-lijntje volgens de uitleg van Mme Zsazsa. De stof kreeg ik van mijn ' schoontante' , ze vond het op de zolder van mijn 'schoongrootmoeder' (of hoe noem je dat ook? ). Mijn schoonzus heeft uit deze stof ook nog een kleedje gehad. Oorspronkelijk was het plan om voor mijn nichtje ( haar dochter dus)  hier een outfit in te maken, maar helaas was ik te traag en het kind al te groot, waardoor er te weinig stof was.
Gelukkig kan mijn eigen dochter er maar geniet van hebben, ik maakte het al groot genoeg, zodat ze er nog lang gebruik kan van maken ! 
De knopen kocht ik op de rommelmarkt voor geen geld! De gele biais, die ik deels omvormde tot paspel, kreeg ik ook ooit. Duszowat de goedkoopste outfit ooit. 

Ik maakte ook nog een 'roos' pakje. Hoewel ik zelf niet zo'n fan ben van roze, deze stof vond ik PRACHTIG !
Ik maakte nog eens het Kiind-kruippakje, maar deed al wat aanpassingen aan de hals. Nu ik ben nog steeds niet tevreden, en zweer dus nog steeds bij mijn Ottobre-patroontje. 
Niet dat het lelijk is ofzo, maar het had beter gekund. Het lijkt meer op een boothals, en laat ik daar nu geen fan van zijn. Zeker niet bij baby's 
Nu ik had beter gewoon gewacht tot de aan versie, zodat ik kon gebruik maken van haar tip. 

6 opmerkingen:

 1. Goed gewerkt! Allemaal leuke schattige maaksels.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, je bent behoorlijk productief geweest. <3 het schoongrootmoederlijk stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me voorstellen dat je je nog veel zal kunnen uitleven met het maken van kleertjes. Deze zijn alvast heel geslaagd ! Zie haar eens blinken in dat mooi roze pinguinpakje ! Zo lief !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al gemaakt na de bevalling? Wow! Of toch nog ervoor? Hier zie je mijn Kiind-pakjes, daar zie je hoe hard ik de hals laat overlappen: http://paspelpoezen.wordpress.com/2013/01/26/zo-mooi-had-t-kunnen-zijn/ In het blogbericht zit ook nog een link naar een eerdere post met de pakjes. Stofdelen die er dan opzij komen uitsteken, knip ik gewoon bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. neen hoor, voor de bevalling ! mijn naaimachine zit voorlopig nog steeds in de kast!
   Jouw pakjes zien er inderdaad wel heel goed uit! Jammer van de kamp Snaps!

   Verwijderen