zondag 22 november 2015

Nieuw speelgoed

Ik kocht dit weekend een nieuwe naaimachine! Hoera Hoera ! 
Waarom ? Wel dat weet ik nog niet zo goed. Ik had er alvast niet echt eentje nodig. Ongeveer 10 jaar geleden investeerde ik in een machine die de rest van mijn leven zou meegaan (Met mijn allereerste loon nb.) Ik kocht een Bernina 1008; een topmachine, volledig mechanisch. Toen heb ik lang getwijfeld, maar vertrouwde de computergestuurde dingen voor geen kanten. Aan mijn machine is nog steeds niets aan, en ben er nu al van overtuigd dat ik ze ooit aan mijn kleinkinderen ga kunnen schenken. Zoals ik ook ooit eentje kreeg van mijn grootmoeder. 

Maar ik wou dus een nieuwe machine, gewoon omdat ik er zin in had!  Of omdat Meneer van De Vijver zoveel overtuigingskracht had?  Ook wel omdat mijn partner zei dat ik het verdiende #metmijngatindebotergevallen. Of omdat het net 20% korting was en ik dit niet kon laten liggen. 
(nog tot eind november trouwens !)
Maar ik had dus zin in iets nieuws! In iets met meer snufjes, met veel siersteken, met letters, met automatische knoopsgaten, kortom met extraatjes erop. Extraatjes die ik mogelijks niet veel ga gebruiken, maar ook extraatjes die het naaien nog aangenamer zullen maken. Het werd een Bernette Rome 8. Eentje omdat ik er zin in heb, hoefde niet zoveel te kosten, maar ik zweer bij Bernina. Wat helaas wel prijzige toestellen zijn. Andere merken werden dus zelf niet echt bekeken. Bernina lanceert onder het merk Bernina 4 nieuwe machines. Een iets toegankelijker ( lees: betaalbare) versie van de Bernina's. Uiteraard zal er wel wat verschil zitten op de kwaliteit, maar het lijkt mij een degelijk toestel.


Eens thuis ging ik direct aan de slag. Met de opties, waarvoor ik de machine heb gekozen. De extraatjes die het leuk maken.  De letters en de figuurtjes werden veelvuldig uitgetest. Met 2 kleuters op mijn schoot ontdekte ik de verschillende mogelijkheden. Twee kleuters die om de beurten hun naam mochten naaien en figuurtjes kiezen. Twee kleuters die zelf de machine 'bediende' door op de juiste knopjes te duwen. Die dachten dat ze zelf konden naaien, omdat je de machine ook automatisch kan laten naaien. Hier thuis waren er 3 mensen gelukkig!

 

Niet alleen de machine was een groot succes, maar uiteraard ook de doos. Uren speelplezier. Zoonlief had het beste plan zelf een zetel te bouwen ( hoe komt hij erop?!) En kleine zus mocht hem hierbij assisteren. Helaas laat de laatste zich niet zo goed leiden, wat wel voor wat frustratie zorgde. Maar over het algemeen verliep de samenwerking wel goed. 

10 reden waarom ik een Bernette Rome 8 aankocht:
 1. Het heeft een automatische draadinrijger, minder gevloek!
 2. Ze is stiller dan mijn andere machine, wat leuk is voor de medebewoners van het huis. Zo hoeft de TV niet op een rusthuisniveau te staan
 3. Je kan de snelheid bepalen. Heel gemakkelijk om fijne dingen te naaien en om de kindjes eens te laten proberen
 4. Ze kan automatisch naaien, met de start en stop-toets.
 5. Ze maakt automatisch knoopsgaten, gewoon je knoopje inleggen en klaar. 9 soorten trouwens!
 6. Je kan het volledige alfabet naaien, grote en kleine letters
 7. 20 decoratieve steken. 
 8. ze weegt ongeveer de helft van mijn andere machine
 9. Ik kreeg er ook een boventransportvoet bij
 10. Ik heb nog meer zin om te naaien

3 opmerkingen:

 1. Succes met je nieuwe aankoop!Ik schoot in de lach bij je opmerking rusthuisniveau ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo, ben je nog steeds tevreden van je Rome 8? Stikt hij alle stoffen vlot? Ik zou me als volledige beginner ook graag deze week (laatste week -20%) een Rome 8 aankopen. Wil me wel direct een machine aankopen die veel mogelijkheden heeft en een tijdje meegaat. De machine met dezelfde mogelijkheden van Bernina kost het dubbel en dat vind ik toch veel geld. Alvast bedankt voor je reactie. Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Elly,
   Ik ben heel tevreden van de machine. Prijs/kwaliteit is hij super. Het is natuurlijk niet hetzelfde van een Bernina, maar dan heb je natuurlijk het prijsverschil. Ik zou hem direct opnieuw kopen. :-)
   Hij stikt alle stoffen, zelf dikke lagen.
   Ik denk dat het eentje is waar je heel veel plezier gaat aan beleven.

   Verwijderen